Sola vgs

Velkommen til Sola videregående!

Klikk for stort bilde 

Du finner oss i fine omgivelser i Sola kommune i Rogaland. Skolen har et flott bygg som da det stod ferdig i 1985 mottok pris for sin arkitektur. Områdene rundt skolen er ideelle for en aktiv skolehverdag med Åsenhallen vegg i vegg, og uteområder med to kunstgressbaner, tre gressbaner, en grusbane, en ballbinge og friidrettsbane helt inntil skolen. Skolen ligger i kort avstand ifra Jærstrendene, ikke minst den vakre Solastranden, hvor elever drar på bølgesurfing og ekskursjoner.

 Klikk for stort bilde  

Vår visjon er: "Læring og vekst i et spenstig mangfold"

Sola videregående skole er en stor kombinert skole med utdanningsprogram for Studiespesialisering, Idrettsfag, Elektrofag og Teknikk og industriell produksjon. Skolen har også landslinje for flyfag og egne tilbud for minoritetsspråklige elever. 

 

Skoledagen varer fra kl.08.05 til 14.55 og hver arbeidsøkt er på 80 minutter. Vi har studietime hver dag like etter lunsj. I studietimen kan du få hjelp av faglærere i alle fag. Studietimen brukes også til elev- og fagsamtaler, og du kan bli innkalt til veiledning av lærer. Annenhver mandag brukes studietimen til møte mellom klassen og kontaktlærer(ne) - basistimen.

<

Skolebygget er stort og åpent med rommelig kantine og trivelige fellesarealer hvor det er hyggelig å slå av en prat eller finne et rolig sted for å gjøre skolearbeid. Vi som er ansatt på skolen er opptatt av å gi god og utfordrende undervisning og veiledning til hver enkelt elev, og lage et felles skolemiljø som er både spennende og trygt.

Til toppen