Sola vgs

Velkommen til Sola videregående!

 

Ilustrasjonsbilde av Sola vgs.

  

 

Du finner oss i fine omgivelser i Sola kommune i Rogaland. Skolen har et flott bygg som da det stod ferdig i 1985 mottok pris for sin arkitektur. Områdene rundt skolen er ideelle for en aktiv skolehverdag med Åsenhallen vegg i vegg, og uteområder med to kunstgressbaner, tre gressbaner, en grusbane, en ballbinge, sandvolleyballbane og friidrettsbane helt inntil skolen. Skolen ligger i kort avstand ifra Jærstrendene, ikke minst den vakre Solastranden, hvor elever drar på bølgesurfing og ekskursjoner.

 

Ilustrasjonsbilde av kantinen.

  

 

Vår visjon er: "Læring og vekst i et spenstig mangfold"

Sola videregående skole er en stor kombinert skole med utdanningsprogram for Studiespesialisering, Idrettsfag, Elektro- og datateknologi og Teknologi- og industrifag. Skolen har også landslinje for flyfag, egne tilbud for minoritetsspråklige elever og tilrettelagt opplæring på TIF med grunnkompetanse i egen gruppe.

Skoledagen varer fra kl.08.05 til 15.15 og hver skoletime er på 45 minutter. De fleste av øktene er dobbelttimer men med mulighet for et 5 minutters friminutt i hver økt.

 

Oversikt over skoledagen

Oversikt over skoledagen
Økt Klokkeslett
1. 08:05-09:35
2. 09:45-11:15
Lunsj 11:15-11:45
3. 11:45-13:15
4. 13:25-14:55

 

 

Skolebygget er stort og åpent med rommelig kantine og trivelige fellesarealer hvor det er hyggelig å slå av en prat eller finne et rolig sted for å gjøre skolearbeid. Vi som er ansatt på skolen er opptatt av å gi god og utfordrende undervisning og veiledning til hver enkelt elev, og lage et felles skolemiljø som er både spennende og trygt.