Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Idrettsfag

På idrettsfag møter du studieforberedende fag kombinert med praktisk idrettsfaglig opplæring. Her kan du kombinere enten toppidrett eller breddeidrett med teoretisk skolegang. Hverdagen byr på utfordringer og utvikling i egen idrett, turer og friluftsliv, idrettsarrangement og ekskursjoner.

Hvorfor velge idrettsfag?

Du lærer

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter.

Du bør være

• interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
  • god i én eller flere idretter

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Hvorfor velge idrettsfag ved Sola videregående skole?

Velkommen til Utdanningsprogram for Idrettsfag på Sola vgs. Dette utdanningsprogrammet er et studieforberedende utdanningsprogram.Sola har fantastiske lokaliteter for å drive med idrett. Et flott uteanlegg med flere fotballbaner, kunstgress, løpebane, turnhall og de to store hallene i Åsenhallen står til vår disposisjon. I tillegg ligger svømmehallen rett i nærheten av skolen. Mange elever har fantastisk gode minnner fra tre år på idrett på Sola. Flotte turer som f.eks. fjellturer, snøhuleturer, padleturer, surfing og skiturer er bare noe av det som elevene husker for resten av livet. Er du klar for å utfordre deg selv, kjenne på høy puls, svette og glede - da er idrett på Sola vgs. noe for deg!

Våre spesielle tilbud innen idrettsfag ved Sola videregående skole.

Driver du idrett på kretsnivå eller landslagsnivå kan du nå få tilleggspoeng når du søker deg inn i videregående skole. For å få disse tilleggspoengene så må du få bekreftet av kretsen eller landslagsnivået at du driver i din idrett.

Se her for søknadsskjema (PDF, 143 kB)

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Du går på skolen i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 velger du hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha.

Det er 35 timer undervisning i uken, og 23 timer er fellesfag og 12 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud..

vg1

Andre året - Vg2

På Vg2 har du færre fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg1.

Det er 35 timer undervisning i uken, og 18 timer er fellesfag og 17 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

vg2

Tredje året - Vg3

På Vg3 har du færre fellesfag og flere timer i progamfag enn på Vg2.

Det er 35 timer undervisning i uken, og 13 timer er fellesfag og 22 timer er programfag. Hvilke programfag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud.

vg3

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke, før du velger fag.

Utdanningsprogrammet gir også grunnlag for å ta på seg trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett.
Du finner søknadsfrister og -krav på samordnaopptak.no